Jednoduchý recept

Čokoládová mramorovaná bábovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28972

Ingredience

170 g Cukr krupice
235 g Cukr moučkový
40 g Kakao - prášek
60 ml Mléko čerstve polotučné
185 g Mouka pšeničná hladká
200 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 105kJ
10% Sacharidy 38 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 12 mg
5% Bílkoviny 3 g

Čokoládová mramorovaná bábovka postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do misky dáme máslo a cukr a třeme až do nadýchané a lehké směsi. Vmícháme postupně vejce a pak přidáváme střídavě mléko a mouku.

2

Těsto rozdělíme na tři stejné dílky a každý dáme do jedné misky. Do jedné třetiny těsta vmícháme kakaový prášek. Do druhé přilijeme několik kapek červeného potravinářského barviva a poslední třetinu necháme bez příchutě.

3

Vymazanou bábovkovou formu plníme lžící různými druhy těsta. Pečeme cca hodinu, dokud se těsto lepí na špejli. Poté necháme 10 minut odpočinout ve formě a vyklopíme na dortovou mřížku.

4

Polevu připravíme tak, že v misce umícháme dohladka mléko, máslo, kakaový prášek a moučkový cukr. Potřeme vychladlou bábovku a podáváme.

Poznámka

Do polevy patří 30 g másla, mléko, moučkový cukr a 30g kakaového prášku. Pečení 60 min + vychlazení

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept