Pórek zapečený s bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek zapečený s bůčkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29009 |
Ingredience
250 ml | Bešamel |
400 g | Brambory vařené |
50 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
500 g | Pórek |
10 g | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 138,5mg |
Draslík | 762,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 314,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory vařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pórek, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórek zapečený s bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Bešamel naředíme mlékem, přidáme vejce, přisypeme strouhaný sýr a promícháme. |
2 | Bůček bez kosti nakrájíme na tenké plátky, pórek na kolečka. |
3 | V pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu pórek a orestujeme. Přendáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme bešamelovou směsí, na povrch položíme plátky bůčku, trochu osolíme a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut, dokud bůček na povrchu nezezlátne. |
4 | Podáváme s bramborami v různých úpravách. |