Recept

Cizrna s anglickou slaninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29028

Ingredience

50 g Anglická slanina
80 g Celer - nať
120 g Cibule
1000 g Cizrna
0,3 kávová lžička Majoránka
300 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
200 g Pórek
30 g Sádlo škvařené
3 špetka Sůl
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 584kJ
18% Sacharidy 63 g
272% Tuky 204 g
15% Sodík 307 mg
34% Bílkoviny 19 g

Cizrna s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Cizrnu necháme den před přípravou máčet ve studené vodě.

2

Celer, cibuli, mrkev a pórek omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přivedeme k varu 1500 ml vody, nasypeme do ní cizrnu, na proužky nakrájenou slaninu a zeleninu. Ochutíme majoránkou, opepříme a osolíme. Směs vaříme na mírném ohni do změknutí cizrny a vyvaření většiny vody.

3

Po uvaření vyjmeme slaninu. Vařenou zeleninu s cizrnou rozmixujeme na kaši, dle chuti dosolíme a dopepříme. Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme dozlatova na rozpáleném sádle.

4

Cizrnovou kaši přendáme do zapékací mísy, posypeme osmaženou slaninou, polijeme rozpuštěným máslem a necháme asi 5 minut zapékat v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept