Parmigiana s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmigiana s cuketou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29081 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
750 g | Cuketa |
250 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 l | Omáčka rajčatová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 958,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Omáčka rajčatová, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmigiana s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata a cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky. Parmazán nastrouháme, mozzarellu nakrájíme na plátky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme. Rajčata a cuketu osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Do zapékací mísy navrstvíme cuketu, rajčata, cibuli, česnek, mozzarellu, bazalku a zalijeme rajčatovou omáčkou s bylinkami. Vše posypeme nastrouhaným parmazánem a dáme zapéct. Po upečení vyjmeme a ihned podáváme. |
Parmigianu z lilků i cuket dělám v sezoně často, je to vděčné zeleninové jídlo, ke kterému nám stačí chléb nebo čerstvá bageta. Jídlo sice není příliš fotogenické, ale lahodná chuť všechno vyrovná. Doporučuju