Bramborový nákyp s houbami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp s houbami a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29082 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
600 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
250 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
0,1 l | Vývar zeleninový |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 26,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp s houbami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Houby očistíme. Mozzarellu nakrájíme na plátky, parmazán nastrouháme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno. |
2 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem a postupně vkládáme brambory, cibuli, česnek, houby, mozzarellu, parmazán a bazalku. Vše osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a posypeme strouhankou. Po upečení ozdobíme petrželkou a ihned podáváme. |