Sladový kachní bujon s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladový kachní bujon s masem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29099 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Bujon z kachny [29086] | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
150 g | Játra kuřecí |
1 kg | Kachna mražená |
150 g | Kuřecí srdíčka |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Víno červené |
8 dl | Voda pitná |
150 g | Žaludky drůbeží |
Sladový kachní bujon s masem | |
250 g | Kachní prsa |
1 špetka | Kardamom |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 l | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 243,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Husí sádlo, Játra kuřecí, Kuřecí srdíčka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Kardamom, Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Mrkev kořen, Žaludky drůbeží, Kachní prsa, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 12% 4,0% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladový kachní bujon s masem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme bujón z kachny: očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce. |
2 | Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat. |
3 | Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle (1.5 lžíce) všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme do vody k masu. |
4 | Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením přiložíme do polévky. |
5 | Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme). |
6 | Kachní omytá prsa pokrájíme na hranolky a v pánvi na rozpuštěném husím sádle (1.5 lžíce) podusíme doměkka přibližně 10 minut. Pak je osolíme, opepříme, přilijeme ½ litru kachního bujonu a ½ litru sladového - černého piva. Přidáme špetku kardamomu a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 5 minut a podáváme s omytými, otrhanými lístky kerblíku. |