Recept

Kapustový nákyp s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29102

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule
200 g Créme fraiche
500 g Kapusta růžičková
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 064kJ
11% Sacharidy 39 g
41% Tuky 31 g
11% Sodík 218 mg
28% Bílkoviny 16 g

Kapustový nákyp s bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a ve slupce je vaříme v osolené vroucí vodě 20 minut. Zapékací mísu vymažeme máslem. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a navrstvíme do zapékací mísy. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Kapustu očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na proužky.

2

Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme kapustu a dusíme 5 minut. Poté osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Creme fraiche smícháme s vejci, přimícháme do zeleniny a vrstvíme na brambory. Nákypy posypeme pažitkou a strouhankou a dáme zapéct do trouby. Po vyjmutí ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept