Kachní cibulačka s bylinkovou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní cibulačka s bylinkovou smetanou
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29169 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
bylinková smetana | |
---|---|
1 kávová lžička | Bazalka |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,5 dl | Smetana zakysaná 14% |
1 špetka | Sůl |
Bujon z kachny [29086] | |
1 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
150 g | Játra kuřecí |
1 kg | Kachna mražená |
150 g | Kuřecí srdíčka |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Víno červené |
8 dl | Voda pitná |
150 g | Žaludky drůbeží |
Kachní cibulačka s bylinkovou smetanou | |
4 ks | Cibule červená |
300 g | Kachní prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Víno růžové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 271,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kopr čerstvý, Sůl, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Husí sádlo, Játra kuřecí, Kuřecí srdíčka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana zakysaná 14%, Kachna mražená, Mrkev kořen, Žaludky drůbeží, Cibule červená, Kachní prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno růžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní cibulačka s bylinkovou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kachní omytá prsa osušíme a pokrájíme na tenké plátky. Oloupané červené cibule pokrájíme na tenká kolečka a v hrnci na másle cibuli podusíme, přidáme maso, promícháme a pod pokličkou dusíme 6-8 minut. |
2 | Pak maso osolíme, opepříme, promícháme se 0,5 dl růžového vína a přilijeme 1 litr kachního bujonu. Vše povaříme dalších 8 minut. |
3 | Petrželovou nať, bazalku a kopr omyjeme, drobně nakrájíme a smícháme v misce se zakysanou smetanou a špetkou soli s pepřem. |
4 | Polévku podáváme se lžíci bylinkové smetany. |
5 | Bujon z kachny [29086]: |
6 | Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce. |
7 | Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat. |
8 | Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu. |
9 | Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky. |
10 | Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme). |
11 | Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek. |