Recept

Marinované hovězí s chilli jablečnou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29189

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli paprička
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 kg Hovězí plec
1 ks Jablka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
200 ml Omáčka sójová
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 plátek Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,052 kcal
Kilojoule 4 402kJ
6% Sacharidy 22 g
57% Tuky 43 g
15% Sodík 308 mg
242% Bílkoviny 136 g

Marinované hovězí s chilli jablečnou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme sójovou omáčku, třtinový cukr, mletý zázvor, vinný ocet, rozetřený česnek a rajčatový protlak. V hovězí pečeni vytvoříme nožem kapsu. Maso vložíme do velké nádoby, potřeme marinádou. Zakryjeme a v chladu necháme marinovat do druhého dne.

2

Nádivku připravíme tak, že v malé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou slaninu, krátce orestujeme. Přidáme nasekané chilli papričky, jablko i se slupkou nakrájené na kostky, dobře promícháme a cca 3 minuty osmažíme. Necháme vychladnout. Poté nádivku vložíme do kapsy masa a uzavřeme špejlí. Maso zabalíme do alobalu, vložíme do pečící nádoby s víkem.

3

Zakrytý barbecue gril rozehřejeme na střední teplotu. Do výšky cca 2,5 cm umístíme mřížku. Položíme nádobu s masem a pečeme cca 50 minut. Poté odklopíme a za průběžného potírání marinádou pečeme ještě cca 40 minut.

4

Hotové maso necháme zabalené 15 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

příprava 10 minut + marinování 24 hodin

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept