Tagliatelle se šalvějovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se šalvějovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2930 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Mascarpone |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
2 l | Voda pitná |
0,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 72,2mg |
Draslík | 123,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Těstoviny Tagliatelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se šalvějovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Tagliatelle uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím omyjeme šalvěj, necháme dobře okapat a lístky najemno nasekáme. Podusíme je na rozehřátém másle. Poté přilijeme zeleninový vývar, přimícháme mascarpone a nastrouhaný parmazán. |
3 | Omáčkou přelijeme nudle a podáváme. |