Recept

Prejtová polévka s játrovou paštikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29461

Ingredience

Husí bujon [29083]
2 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
Prejtová polévka s játrovou paštikou
3 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Majoránka
100 g Paštika z husích jater
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Prejt
2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl
2 cl Víno šumivé (sekt)
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,124 kcal
Kilojoule 4 703kJ
10% Sacharidy 36 g
170% Tuky 127 g
47% Sodík 935 mg
18% Bílkoviny 10 g

Prejtová polévka s játrovou paštikou postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme, drobně pokrájíme a v hrnci na husím sádle zpěníme dorůžova. Přidáme prejt, ochutíme pepřem, solí (1/2 lžičky), mletým kmínem a majoránkou. Promícháme, zalijeme 1 litrem husího bujonu.

2

Pomalu při mírné teplotě polévku vaříme, přidáme odkapané kysané zelí, 2 cl sektu a vaříme 10 minut.

3

Játrovou husí paštiku smícháme v misce se zakysanou smetanou, pepřem, pomalu vmícháme do polévky a povaříme 3-4 minuty.

4

Podle chuti dosolíme a podáváme.

5

Husí bujon [29083]:

6

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

7

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

8

V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

9

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

10

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept