Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29537

Ingredience

375 g Cukr krupice
500 ml Mléko polotučné
30 ml Olej stolní
125 g Ořechy lískové
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 189kJ
24% Sacharidy 87 g
57% Tuky 43 g
3% Sodík 58 mg
24% Bílkoviny 14 g

Zmrzlina Parfet postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk rozřízneme a dáme do mléka. Uvedeme k varu, přisypeme 100 g cukru a poté odstavíme. Necháme 10 minut louhovat.

2

Žloutky ušleháme do bílé pěny se 110 g cukru. Poté přidáme pár lžic horkého mléka, zamícháme a vlijeme celý zbytek mléka. Vanilkový lusk jsme nejprve vyjmuli.

3

Dáme vařit do zhoustnutí, poté odstavíme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu.

4

Oříšky necháme nasucho opražit v troubě při 180 °C. Rukou odrolíme slupky. Ze zbytku cukru a 3 0ml vody vytvoříme karamel. Oříšky rozložíme na mramorovou desku potřenou olejem a zalijeme karamelem. Necháme vystydnout, poté rozdrolíme na menší kousky. Ty přisypeme do krému zamícháme a necháme vychladit v nádobě na šerbet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept