Vídeňský jablkový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňský jablkový závin
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29605 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
60 g | Hrozinky |
1000 g | Jablka |
500 g | Listové těsto |
60 g | Mandle |
60 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Rum |
60 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 22,2mg |
Draslík | 201,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Mandle, Rum, Strouhanka, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňský jablkový závin postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse je smícháme s citronovou kůrou, rumem, omytými hrozinkami, cukrem, vanilkovou trestí a nasekanými mandlemi. |
2 | Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát a posypeme strouhankou. Okraje necháme volné. Na strouhanku naneseme připravenou jablkovou náplň, kratší okraje těsta zahrneme dovnitř a závin svineme. Můžeme potřít částí rozpuštěného másla. |
3 | Přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 30-40 minut. Po 20 minutách pečení potřeme povrch závinu rozpuštěným máslem. |
4 | Upečený závin necháme vychladnout a podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem. |