Brambory á la sarladaise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory á la sarladaise
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29657 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
90 g | Hříbky čerstvé |
6 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 3,9mg |
Draslík | 777,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Hříbky čerstvé, Sádlo škvařené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory á la sarladaise postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, namočíme do studené vody a uvedeme k varu, poté ihned slijeme a necháme okapat. |
2 | Sádlo rozehřejeme na pánvi a rozprostřeme na něj plátky brambor. |
3 | Smažíme 40 minut, občas promícháme. |
4 | Přidáme utřený česnek a spařené pokrájené houby. |
5 | Smažíme dalších 20 minut. |
6 | Servírujeme posypané sekanou petrželí. |