Pečeně na cibulkách a zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečeně na cibulkách a zelí
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29668 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
120 g | Cibule |
80 g | Cibule perlová |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
80 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1000 g | Vepřová pečeně |
700 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 143,2mg |
Draslík | 742,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sádlo škvařené, Šalotka, Sůl, Vepřová pečeně, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečeně na cibulkách a zelí postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném sádle. |
2 | Zakryjeme poklicí a dusíme 60 minut. Po 30 minutách přidáme oloupané cibulky. Ze zelí odstraníme povadlé listy a košťál. Rozčtvrtíme a necháme vařit 20 minut ve vroucí vodě. Vařené zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli a šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Osmahneme na rozpáleném másle. Přisypeme nakrájené zelí, bobkový list a krátce povaříme. Osolíme a opepříme, podlijeme trochou šťávy z masa. |
3 | Maso servírujeme s oblohou ze zelí a cibulek. |