Recept

Silná zvěřinová polévka s kroupami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (53%)
ID receptu: 29738
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Křepelčí studený bujon [29586]
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
2 špetka Hřebíček mletý
4 ks Jalovec
200 g Kuřecí křídla
1 kg Křepelka
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Nové koření mleté
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
150 g Petržel kořen
150 g Pórek
0,5 dl Rakytníková šťáva
0,5 polévková lžíce Sůl
7 dl Voda pitná
0,5 dl Víno madeira
5 dl Víno portské
2 stroužek Česnek
Silná zvěřinová polévka s kroupami
150 g Bažantí prsa
50 g Cibule lahůdková
2 cl Hruškovice
100 g Kroupy pohankové
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
50 g Pórek
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,153 kcal
Kilojoule 4 825kJ
20% Sacharidy 73 g
206% Tuky 155 g
35% Sodík 693 mg
147% Bílkoviny 83 g

Silná zvěřinová polévka s kroupami postup přípravy receptu:

1

Omytá bažantí prsa osušíme a pokrájíme na nudličky.

2

Velké kroupy dobře promyjeme, v sítu propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat.

3

Lahůdkovou cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.

4

V pánvi na másle nejdříve krátce orestujeme maso, pak přidáme cibuli s pórkem, promícháme a dusíme pod pokličkou 3-4 minuty.

5

V hrnci přivedeme k varu 1 litr křepelčího bujonu, přimícháme kroupy, sůl, pepř, majoránku a vaříme doměkka asi 30 minut.

6

8 minut před dovařením krup přidáme maso se zeleninou, dochutíme solí a podáváme.

7

Křepelčí studený bujon [29586]:

8

Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.

9

Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.

10

Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.

11

Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

12

Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept