Jehněčí kari s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kari s bramborami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 29770 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
450 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Kari pasta |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Lilek |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 74,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí kýta, Koriandr čerstvý, Lilek, Olej slunečnicový, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kari s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, na kostky nakrájené brambory vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 10 minut. Scedíme je a necháme okapat. |
2 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky a v míse promícháme s kari pastou. |
3 | Ve woku na rozehřátém oleji opékáme 5 minut za stálého obracení kolečka cibule, na kostky nakrájený lilek, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. K zelenině přidáme jehněčí maso a opékáme ještě 5 minut. Podle chuti mírně osolíme. |
4 | Nakonec přilijeme vývar, přidáme uvařené brambory a zvolna vše vaříme 30 minut. |
5 | Hotový pokrm upravíme na nahřáté talíře, posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme. |