Pivní omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2978 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,4 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 142,4mg |
Vláknina | 291,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř cayenský, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní omáčka postup přípravy receptu:
1 | Vaječné žloutky rozšleháme se špetkou soli a vložíme do horké lázně. Postupně přidáváme pivo a šleháme, dokud nevznikne hustá, krémová omáčka. Ochutíme pepřem, kajenským pepřem a citronovou šťávou. |
2 | Omáčka je vhodná k cuketám, lilkům a paprikám. |