Žampiony s bylinkovo- jogurtovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony s bylinkovo- jogurtovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2981 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 špetka | Cukr krupice |
100 g | Jogurt bílý |
100 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 192,3mg |
Draslík | 482,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 742,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jogurt bílý, Majonéza, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony s bylinkovo- jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, překrojíme na poloviny a orestujeme na teflonové pánvi. |
2 | Smícháme jogurt, smetanu a majonézu. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme nadrobno. Spolu s nasekanými bylinkami je vmícháme do omáčky. Přidáme najemno nasekanou šalotku, dochutíme solí, pepřem a podle chuti osladíme. |
3 | Žampiony přelijeme omáčkou a podáváme. |