Rizoto s česnekem medvědím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s česnekem medvědím
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29834 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 polévková lžíce | Česnek medvědí |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže carnaroli |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
0,1 l | Víno bílé |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 24,1mg |
Draslík | 413,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek medvědí, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže carnaroli nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s česnekem medvědím postup přípravy receptu:
1 | Česnek jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na kostičky. |
2 | V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm cibuli a česnek zesklovatět. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme, zalijeme vínem a vaříme do odpaření. |
3 | Postupně přiléváme zeleninový vývar a při mírné teplotě vaříme asi 25 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Do hotového rizota vmícháme česnek, máslo a nastrouhaný parmezán. Pokrm ihned podáváme. |