Telecí játra v bešamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra v bešamelu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29918 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1200 g | Játra telecí |
5 g | Kmín drcený |
150 g | Máslo čerstvé |
240 g | Mouka pšeničná hladká |
40 ml | Ocet kvasný lihový |
1 dl | Olej rostlinný |
1 ks | Rajčata |
7 g | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 995,2mg |
Vláknina | 874,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Játra telecí, Kmín drcený, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra v bešamelu postup přípravy receptu:
1 | Telecí játra nakrájíme na pruhy, osolíme, okmínujeme a na talíři je obalíme v hladké mouce. V hrnci rozpustíme máslo, smícháme s hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, přidáme bobkový list, trochu octa, pokrájené rajče a povaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Mezitím osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji játra dorůžova, rozložíme je na ploché míse a zalijeme hotovou omáčkou. |