Recept

Čokoládové rizoto s vanilkou a portským vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 29933

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr krupice
12 plátek Kandovaná pomerančová kůra
800 ml Mléko čerstvé polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Rýže carnaroli
1 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk
400 ml Víno portské
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 848 kcal
Kilojoule 3 550kJ
20% Sacharidy 72 g
30% Tuky 22 g
3% Sodík 65 mg
17% Bílkoviny 10 g

Čokoládové rizoto s vanilkou a portským vínem postup přípravy receptu:

1

Podélně rozpůlíme vanilkový lusk. Zahřejeme v hrnci máslo, přidáme rýži, vanilkový lusk a špetku soli. Vše zalijeme horkým portským vínem. Při mírné teplotě za občasného zamíchání vaříme tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevsákne.

2

Přidáme cukr a mléko a zaobčasného zamíhání vaříme tak dlouho, dokud rýže nezměkne.

3

Ze směsi vyjmeme vanilkový lusk, jemně nasekáme čokoládu a smícháme s polovinou rizota.

4

Do sklenic střídavě vrstvíme tmavé a světlé rizoto a na noc uložíme do lednice, aby se správně uleželo.

5

Podáváme zdobené proužky pomerančové kůry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept