Krevetová polévka s vepřovým masem na sladkokyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová polévka s vepřovým masem na sladkokyselo
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29986 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
280 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 polévková lžíce | Datlová šťáva |
115 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Guave |
85 g | Kapusta hlávková |
1 ks | Karambola |
230 g | Krevety tygří - loupané |
2 ks | Limetka |
1 ks | Mango |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
230 g | Rajčata |
350 g | Vepřové maso libové |
1562,5 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 646,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,0mg |
Vitamín E | 29,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Fazolové lusky zelené, Kapusta hlávková, Karambola, Limetka, Mango, Omáčka rybí, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Guave, Krevety tygří - loupané, Vepřové maso libové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Datlová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová polévka s vepřovým masem na sladkokyselo postup přípravy receptu:
1 | Z krevet odstraníme vnitřnosti a odložíme si je stranou. Ze dvou limetek vymačkáme šťávu a v hrnci smícháme s datlovou šťávou. Přidáme maso nakrájené na kostičky, oloupané a napůl rozkrojené guave bez semínek a nakrájené mango. Zalijeme vývarem, vmícháme rybí nebo sójovu omáčku, přivedeme k varu a cca 30 min. povaříme. |
2 | Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostičky sladké brambory, rajčátka rozčtvrtíme, fazolové lusky přepůlíme, karambolu nakrájíme na silnější plátky a kapustu nakrouháme. Ovoce a zeleninu přidáme do hrnce společně s krevetami a ještě 10-15 min. povaříme. Polévku ochutíme solí a pepřem, rozdělíme do misek a podáváme dozdobenou dílky limety. |
Poznámka
Polévka má výraznou, nakyslou chuť. Lze ji podávat i jaho hlavní chod.