Recept

Bujon s rýžovými nudlemi a platýzem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30114

Ingredience

Bujon z mušlí a ryb [30049]
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
500 g Mušle Venušiny
8 ks Mušle svatojakubské
4 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý celý
300 g Rajčata
250 g Rybí hlavy
250 g Rybí odřezky
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé
2 špetka Zázvor mletý
3 stroužek Česnek
3 ks Šalotka
Bujon s rýžovými nudlemi a platýzem
4 polévková lžíce Granule dashi
250 g Nudle rýžové
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
300 g Platýz - filety
10 g Řasy Kombu

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 834 kcal
Kilojoule 3 488kJ
27% Sacharidy 96 g
21% Tuky 16 g
92% Sodík 2 g
101% Bílkoviny 57 g

Bujon s rýžovými nudlemi a platýzem postup přípravy receptu:

1

V 1 litru bujonu z mušlí při mírné teplotě povaříme přibližně asi

2

1 hodinu malý kousek řasy Kombu přibližně 4 cm (druh mořských řas). Pak uvařenou Kombu vyjmeme, pokrájíme na malé kousky a vrátíme do bujonu.

3

300 g filetů z platýze omyjeme a pokrájíme na kousky. Vložíme je do polévky, přimícháme 4 lžíce prášku Dashi a rýžové nudle. Vaříme asi 6 minut, přimícháme 3 lžíce sójové omáčky a podáváme.

4

Bujon z mušlí a ryb [30049]:

5

Omyjeme 0.5 kg rybích odřezků - např. hlavy, hřbetní kosti ap. a odložíme do mísy. Dobře očistíme a omyjeme 8 ks svatojakubských a 0.5 kg Venušiných mušlí a přidáme je k rybím odřezkům.

6

Omyjeme a rozkrojíme chilli papričku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na menší kousky. 3 ks očištěné šalotky pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme a spolu s mušlemi a rybími odřezky za občasného promíchání dusíme ve větším hrnci na bylinkovém másle přibližně 5 minut.

7

Pak přilijeme 1/2 litru bílého vína a 1 litr vody, přidáme mleté nové koření, pepř a chilli a zázvor. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut. Pak do polévky přidáme omytá pokrájená rajčata a vaříme dalších 10 minut.

8

Uvařenou polévku dáme vychladit, pak ji přecedíme přes husté síto do druhého hrnce a dochutíme solí. Takto získáme čistý bujon.

9

Mušle vyjmeme z lastur a podáváme s opečenou bagetou na bylinkovém másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept