Rybízová želatina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízová želatina
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30126 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
1 kg | Cukr želírovací |
3 g | Hřebíček |
1 kg | Rybíz červený |
2 g | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 555g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 206,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Rybíz červený, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízová želatina postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rybíz očistíme a zbavíme stonků. Rybíz, skořici, cukr a hřebíček vaříme 10 minut. Poté ze směsi vyjmeme skořici a hřebíček. |
2 | Směs plníme do zavařovacích sklenic. Tyto stačí zavařit běžným způsobem. |
3 | Hotovou želatinu uskladníme v tmavé a chladné místnosti. |