Recept

Sýrový koláč z Luzernu

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30227

Ingredience

0,3 l Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
3 ks Petržel - nať
300 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
150 g Tuk Hera jedlý
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 980 kcal
Kilojoule 4 102kJ
17% Sacharidy 61 g
82% Tuky 62 g
8% Sodík 160 mg
73% Bílkoviny 41 g

Sýrový koláč z Luzernu postup přípravy receptu:

1

Těsto (viz poznámka) rozválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou formu, kterou jsme nejdříve vymazali a vysypali nebo vyložili pečícím papírem. Na těsto navrstvíme nadrobno nakrájenou šunku.

2

V kastrolu rozmícháme strouhaný sýr s moukou (1 polévková lžíce) a rozkvedlanými vejci a na mírném plameni vmícháme mléko. Směs okořeníme, přidáme čerstvou petrželku a rozetřeme na šunku.

3

Pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 150 stupňů Celsia asi 35 minut.

Poznámka

Těsto: Hladkou mouku, tuk, vejce a sůl zpracujeme na hladké křehké těsto.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept