Recept

Stočené řezy z úhoře

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30315

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1000 g Úhoř říční

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 458kJ
1% Sacharidy 3 g
71% Tuky 53 g
11% Sodík 226 mg
45% Bílkoviny 25 g

Stočené řezy z úhoře postup přípravy receptu:

1

Vykuchaného úhoře omyjeme, zbavíme ploutví a nakrájíme na 4 stejné díly. Maso osolíme, opepříme, zakapeme částí citronové šťávy a necháme asi 2 hodiny odležet.

2

Pekáček vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a urovnáme do něj svinuté dílky úhoře - maso stočíme a upevníme špejlí.

3

Úhoře pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut doměkka. Během pečení porce občas pokapeme zbylou citronovou šťávou.

4

Po vychladnutí podáváme s čerstvým chlebem a majonézou.

Poznámka

Pro vylepšení chuti můžeme při pečení přidat do pekáčku 20 g sardelového másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept