Makarony vařené po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony vařené po italsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 30340 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Špagety, Makarony |
10 g | Sůl |
70 g | Sýr Gruyére |
70 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 34,5mg |
Draslík | 143,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony vařené po italsku postup přípravy receptu:
1 | Makarony povaříme v osolené vodě přibližně 20 minut podle údajů na obalu. Scedíme a necháme okapat. Makarony ještě teplé vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř, máslo a oba druhy strouhaných sýrů. Vše dobře promícháme, aby se suroviny spojily. |
2 | Podáváme jako přílohu k masu. |