Jednoduchý recept

Makarony s husími játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 30341

Ingredience

3 g Bazalka
2500 ml Hovězí vývar základní
150 g Játra husí
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
80 ml Omáčka rajčatová
3 g Pepř černý mletý
40 g Sýr Gruyére
40 g Sýr Parmezán
10 g Sůl
250 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 007kJ
14% Sacharidy 49 g
25% Tuky 18 g
119% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Makarony s husími játry postup přípravy receptu:

1

Makarony vaříme v hovězím vývaru přibližně 20 minut. Scedíme a necháme okapat. Makarony vložíme do mísy, přidáme máslo, oba strouhané sýry, bazalku, sůl, pepř a vše dobře promícháme, aby se suroviny spojily.

2

V pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme na kostičky nakrájená husí játra, orestujeme, vidličkou je rozmačkáme a přimícháme k makaronům.

3

Do pánve po játrech přidáme 1 lžíci čerstvého másla, přisypeme mouku, usmažíme světlou jíšku, přilijeme O,5 l vývaru, dobře rozmícháme a na prudkém ohni vaříme, dokud se tekutina částečně neodpaří a šťáva nezačne houstnout. Přidáme trochu rajčatové omáčky, rozmícháme, prohřejeme a těstoviny touto omáčkou přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept