Salát pollo Rosso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát pollo Rosso
Salát pollo Rosso
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30387 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na dresink | |
---|---|
60 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
10 g | Tabasco |
Salát pollo Rosso | |
2 ks | Avokádo |
600 g | Kuřecí prsa |
40 g | Máta |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 g | Rajčata |
200 g | Salát Rosso |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 874,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Tabasco, Avokádo, Máta, Rajčata, Salát Rosso, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát pollo Rosso postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso potřeme olejem, okořeníme oreganem, osolíme a opepříme. Maso grilujeme kůží dolů 8 minut, potom je obrátíme a smažíme dalších 5 minut z druhé strany. Přendáme na talíř a necháme vychladnout. |
2 | Na dresink smícháme ve velké míse citrónovou šťávu s tabaskem a oreganem a postupně k nim přiléváme olej. Přimícháme jarní cibulku. |
3 | Maso nakrájíme na proužky, zalijeme dresinkem a v pokojové teplotě je necháme 15 minut marinovat. |
4 | Přisypeme olivy, mátu, petrželku a rajčata, salát důkladně promícháme. Avokádo podélně rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme do salátu. Salát ještě jednou lehce promícháme, osolíme a opepříme. Talíř ozdobíme listy salátu a samotný salát s avokádem a kuřecím masem na nich servírujeme. |