Kuřecí čtvrtky na citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí čtvrtky na citronu
Kuřecí čtvrtky na citronu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 30398 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Citrony |
4 ks | Kuřecí čtvrtky |
30 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 125,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí čtvrtky na citronu postup přípravy receptu:
1 | Kůži na kuřecích čtvrtkách hustě propícháme vidličkou nebo jehlou na špízy. Osolíme a dáme do nekovové mísy. |
2 | V jiné míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř, marinádu nalijeme na maso, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny uležet. |
3 | Uleželé maso vložíme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme 45 minut dozlatova, průběžně potíráme marinádou. |
Poznámka
+ 2 hodiny marinování
Recept jsem si vybrala pro jeho ingredience. S citronovou šťávou a kůrou jsem kuřecí čtvrtky ještě nezkoušela a mohu říci, že nám všem chutnal. Možná, že bych pro příště nechala čtvrtky marinovat přes celou noc, aby se více nasákla a marináda dovnitř. Dalším pozitivem tohoto receptu je jeho jednoduchost. Určitě doporučuji vyzkoušet.