Krémová polévka rajčatová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka rajčatová
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 30402 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Bazalka |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
50 g | Mandle mleté |
50 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
700 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
8,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 871,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cukr krupice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka rajčatová postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme máslo ve velké pánvi. Přidáme pokrájená rajčata a 5 minut vaříme, poté osolíme a opepříme. Do pánve přilijeme vývar, uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a 10 minut vaříme na mírném plameni. |
2 | V předehřátém grilu opražíme do zlatohněda mleté mandle. Je to jen minuta. Sundáme pánev z plamene, rozmixujeme obsah pánve do hladka. Propasírujeme směs cedníkem, odstraníme zbytek slupek a jader z rajčat. |
3 | Pánev s polévkou dáme na hořák. Vmícháme mléko, opražené mleté mandle a cukr. Prohřejeme a před podáváním přidáme listy bazalky. |
4 | Podáváme horké. |
Poznámka
Bazalku pokrájíme nadrobno.