Treska marinovaná v limetkové šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska marinovaná v limetkové šťávě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30413 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička zelená |
1 ks | Cibule |
500 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
100 ml | Limetková šťáva |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 173,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Filé z aljašské tresky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska marinovaná v limetkové šťávě postup přípravy receptu:
1 | Rybu opláchneme, osušíme a odstraníme případné kosti. Nakrájíme na kostičky velké cca 1 cm, vložíme do velké mísy a promícháme s limetkovou šťávou. Zakryjeme a necháme 6-8 hodin marinovat v lednici. Mezitím maso občas obrátíme. |
2 | Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme jadérka. Nakrájíme na malé kousky. Chilli papričky očistíme a bez semínek nasekáme najemno. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. |
3 | K rybě přidáme rajčata, chilli, cibuli, nasekaný koriandr, ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a před podáváním necháme ještě 15 min odležet při pokojové teplotě. Jako přílohu použijeme např. čerstvý bílý chléb. |
Poznámka
příprava 30 min + 6-8 h na marinování