Jehněčí nožičky s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 300 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí nožičky s omáčkou
Celkový čas: | 300 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 265 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30565 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
120 g | Celer - nať |
180 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
1 g | Hřebíček |
1000 g | Jehněčí nožičky |
120 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
240 g | Mrkev kořen |
6 g | Pažitka |
4 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
10 g | Sůl hrubozrnná |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Voda pitná |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 385,9mg |
Draslík | 489,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 230,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jehněčí nožičky, Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí nožičky s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nožičky vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, sůl, pepř, bylinky, hřebíček. |
2 | Vaříme 3 hodiny, poté nožičky i zeleninu vyjmeme na talíř a necháme vystydnout. |
3 | Z vývaru odstraníme přebytečný tuk a necháme 60 minut zvolna vařit. |
4 | Zahustíme jíškou ze 100g másla a mouky, přimícháme žloutky, smetanu a nasekanou petržel. |
5 | Omáčka nesmí projít varem, protože by se srazila. |
6 | Žampiony rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a přidáme 20 g másla. Zaklopené uvedeme do varu, povaříme 15 minut. |
7 | Nožičky obereme, maso pokrájíme na menší kousky a přidáme do omáčky. Na závěr dáme do omáčky i houby, povaříme 10 minut, posypeme sekanou pažitkou a ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.