Ragú z jehněčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z jehněčího masa
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30637 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
3 stroužek | Česnek |
100 g | Chřest bílý |
100 g | Cibule |
400 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Hrášek |
1500 g | Jehněčí plec |
200 g | Kedlubna |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
60 ml | Olej stolní |
200 g | Rajčata |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 170,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chřest bílý, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek, Jehněčí plec, Kedlubna, Olej stolní, Rajčata, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z jehněčího masa postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme od přebytečného tuku a pokrájíme na větší kostky. |
2 | Osmahneme na rozpáleném oleji cca 10 minut. Zaprášíme moukou a necháme restovat 5 minut. Podlijeme vínem, povaříme 5 minut, poté přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, svazek bylinek a vývar. |
3 | Přiklopené dusíme 45 minut. Naběračkou odstraníme přebytečný tuk. |
4 | Cibulky, mrkev a kedlubny oloupeme, pokrájíme na větší kousky a dáme vařit do osolené vody. Brambory očistíme a dáme vařit. |
5 | Stejně tak chřest, z kterého po uvaření odkrojíme špičky, které přidáme s ostatní vařenou zeleninou a hráškem do omáčky. |
6 | Osolíme a opepříme dle chuti a ihned servírujeme. |