Jednoduchý recept

Omeleta nákypová

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 3064

Ingredience

30 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 959kJ
8% Sacharidy 28 g
11% Tuky 8 g
6% Sodík 114 mg
21% Bílkoviny 12 g

Omeleta nákypová postup přípravy receptu:

1

Žloutky s cukrem utřeme do pěny.

2

Zpola ušleháme bílky, přidáme cukr a ušleháme pevný sníh. Opatrně vmícháme žloutky s moukou.

3

Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme cukrem, naplníme a pocukrujeme.

4

Ve velmi horké troubě zapečeme dozlatohněda. Těsto má mít na povrchu kůrku a uvnitř má být krémové.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept