Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 30645

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Klobása vepřová
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
12 g Shiitake houby
60 g Slanina vepřová
200 ml Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl
300 g Vepřová plec
1,7 l Voda pitná
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 832kJ
1% Sacharidy 5 g
50% Tuky 37 g
31% Sodík 611 mg
35% Bílkoviny 20 g

Slovenská kapustnica I. postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme do 150 ml vody na 1/2 hodiny. Ze zelí slijeme nálev a dáme ho stranou, zelí pokrájíme. Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, klobásu nakrájíme na tenčí plátky. Vepřové maso uvaříme v 1,5 l vody, vývar odložíme a maso nakrájíme na kostky.

2

V silnostěnném hrnci dáme vyškvařit slaninu, přisypeme cibuli, poté vsypeme obě papriky, promícháme, vlijeme houby i s vodou, vývar z masa a dusíme zhruba 1/4 hodiny. Poté přimícháme zelí a klobásu a dusíme. Na závěr do polévky vlijeme nálev ze zelí, zamícháme maso a necháme prohřát. Hotovou polévku případně dosolíme. Na talířích servírujeme s 1 lžící kysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept