Hrachová polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová polévka s bramborami
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30736 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
300 g | Hrách zelený sušený |
250 g | Klobása vepřová |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
200 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 balení | Zelenina soup mix |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 40,1mg |
Draslík | 379,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Klobása vepřová, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách zelený sušený, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Zelenina soup mix mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Hrách a slaninu namočíme do vody a necháme přes noc stát. Druhý den přivedeme vše k varu a na mírném ohni, zakryté, vaříme cca 1,5 hodiny. |
2 | Mezitím očistíme zeleninový mix a zeleninu nadrobno nakrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vše přidáme do polévky spolu s majoránkou a povaříme dalších 30 min. Klobásu oloupeme, pokrájíme na kostičky a vsypeme do polévky 10 minut před jejím odstavením. |
3 | Omytou petrželovou nať osušíme a nasekáme. Z polévky vytáhneme slaninu, odřízneme kůži a slaninu nakrájíme také na kostičky. Dáme zpět do polévky, promícháme, ochutíme solí a pepřem. |
4 | Rozdělíme do misek, posypeme petrželkou a podáváme. |