Studená letní kuřecí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená letní kuřecí polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30745 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
100 g | Červená řepa sterilovaná |
100 g | Houby čerstvé |
1 hrst | Kopr čerstvý |
200 g | Kuřecí prsa |
4 ks | Okurky nakládané |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
0,5 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 57,7mg |
Draslík | 551,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Kopr čerstvý, Okurky nakládané, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená letní kuřecí polévka postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa zalijeme 1/4 l vody, osolíme a uvaříme na mírném ohni. Maso vyjmeme a necháme vychladnout. Houby očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a ve vývaru povaříme cca 5 min. Odstavíme a necháme vystydnout. |
2 | Červenou řepu a okurky necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky. Maso rozkrojíme na nudličky. Bylinky opláchneme, osušíme a lístky nasekáme na jemno. Houby scedíme a vývar si ponecháme v hrnci. Vmícháme do něj smetanu a pivo. |
3 | Zeleninu a maso dáme do mísy, přidáme bylinky, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, promícháme a necháme 3 h chladit v lednici. |
4 | Polévku podáváme studenou, jako přílohu můžeme použít chléb. |
Poznámka
čas přípravy je bez doby na vychlazení