Recept

Zeleninový bujon s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30812

Ingredience

3 polévková lžíce Hrášek mražený
0,5 polévková lžíce Majoránka
8 ks Rajčata Cherry
150 g Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Sůl
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Petržel kořen
300 g Pórek
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 508kJ
19% Sacharidy 70 g
200% Tuky 150 g
41% Sodík 825 mg
17% Bílkoviny 9 g

Zeleninový bujon s rýží postup přípravy receptu:

1

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

2

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, kořenovou petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané šalotky rozkrojíme na poloviny.

3

Omyjeme petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

4

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

5

Přilijeme vodu, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

6

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

7

Dlouhozrnnou rýži dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Mladý cukrový hrášek omyjeme. Omytá Cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Čerstvou majoránku omyjeme, necháme odkapat, lístky otrháme a odložíme na ozdobení polévky.

8

Do hrnce s 1 litrem bujonu z kořenové zeleniny přidáme rýži a při mírné teplotě vaříme 2 minuty, pak přidáme hrášek, Cherry rajčata a vaříme přibližně 6 minut.

9

Bujon dochutíme solí, posypeme majoránkovými lístky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept