Farfalle s rajčaty a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s rajčaty a hráškem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 30814 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
225 g | Hrášek mražený |
50 g | Mascarpone |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
150 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Farfalle |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 327,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Mascarpone, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s rajčaty a hráškem postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme na plátky nakrájenou slaninu bez kůže. Smažíme při mírné teplotě 6 minut, často mícháme. |
2 | Přídáme nakrájená rajčata a vodu. Osolíme a opepříme. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut, občas zamícháme. |
3 | Mezitím v hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny Farfalle dle návodu na obalu. |
4 | Do omáčky nasypeme mražený hrášek a uvedeme do varu. Přikryté pokličkou vaříme 7 minut nebo do té doby, než je omáčka hustá a hrášek uvařený. Dle potřeby dochutíme. |
5 | Nakonec do omáčky přidáme sýr Mascarpone a špetku bazalky. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty odstát. Na těstoviny nalijeme omáčku a posypeme nastrouhaným parmezánem. |