Recept

Pečené kuře s tymiánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31025

Ingredience

1200 g Kuře
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Tymián čerstvý
150 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 244kJ
1% Sacharidy 4 g
72% Tuky 54 g
16% Sodík 329 mg
101% Bílkoviny 57 g

Pečené kuře s tymiánem postup přípravy receptu:

1

Tymián nasekáme, smícháme s rozměklým máslem, pepřem a solí. Kuře potřeme ze všech stran.

2

Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C 20 minut, potom stáhneme teplotu na 200 °C, obrátíme je, pravidelně poléváme šťávou a dopečeme do měkka. Troubu vypneme a výpek slijeme.

3

Výpek poprášíme moukou a zvolna osmažíme a občas zamícháme. Potom postupně přilijeme vývar a vše pravidelně mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Masovou štávu necháme zhoustnout a podáváme ji ke kuřeti zvlášt.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept