Salát z tuňáka s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z tuňáka s olivami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31062 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
10 ks | Olivy černé |
10 ks | Olivy zelené |
0,3 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 542,2mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Paprika zelená, Sůl, Tuňák v oleji, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Olivy černé, Olivy zelené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z tuňáka s olivami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hlavičky žampionů nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy a zalijeme citronovou šťávou, kterou jsme smíchali s hořčicí a solí. Žampiony necháme přes noc marinovat, nejlépe v chladničce. |
2 | Z tuňáka slijeme olej, olivy rozkrájíme na čtvrtky, papriku zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a vše vmícháme do marinovaných žampionů. |
Poznámka
V době přípravy není započítáno marinování žampionů v lednici.