Celerová polévka s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová polévka s mrkví
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31105 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
300 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
10 g | Kmín drcený |
20 g | Koriandr čerstvý |
700 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
900 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 609,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Koriandr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová polévka s mrkví postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek a celer, 5 minut na mírném ohni vše osmahneme. Přidáme kmín, nakrájenou mrkev, vývar a pepř. Přivedeme k varu, necháme pod pokličkou 30-35 minut vařit. |
2 | Hrnec stáhneme z plotny a necháme pár minut chladnout. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Opět pomalu ohřejeme. Podáváme ozdobené koriandrem. |