Polévka skotská krabí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka skotská krabí
Polévka skotská krabí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31132 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Krab |
6 dl | Mléko nízkotučné |
1 polévková lžíce | Pasta z ančoviček |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
90 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Sůl |
6 dl | Vývar rybí |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 281,9mg |
Vláknina | 135,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Krab, Sůl, Vývar rybí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko nízkotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta z ančoviček nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka skotská krabí postup přípravy receptu:
1 | Z kraba obereme všechno bílé a hnědé maso a dáme stranou. Klepeta rozdrtíme, vybereme z nich maso, pokrájíme a dáme zvlášť. |
2 | Do pánve dáme rýži a mléko a pomalu přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a povaříme 20 minut. Přidáme připravené bílé a hnědé krabí maso, pepř, sůl a povaříme 5 minut. |
3 | Necháme vychladnout a rozmixujeme mixérem do hladka. Polévku přelijeme do čisté pánve, přidáme rybí vývar a uschované maso z klepet. Přivedeme k varu, přidáme pastu z ančoviček a citronovou šťávu. |
4 | Povaříme 3 minuty, přidáme smetanu, petrželku a podáváme. |
Poznámka
Krab vařený.