Californský koláč - obrácený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 68 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Californský koláč - obrácený
Californský koláč - obrácený
Celkový čas: | 68 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 43 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31176 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
60 g | Cukr třtinový |
500 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
150 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
3 g | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 104,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Jablka, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Californský koláč - obrácený postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, maizenu, sůl a moučkový cukr se 100 g másla. Z těsta připravíme měkký bochníček, který zabalíme do fólie a necháme 20 minut chladit v chladničce. |
2 | Cukr, zbývající máslo a skořici vložíme do mělké teflonové formy. Směs vaříme 3 minuty nad plamenem, dokud cukr nezíská sirupovou konzistenci. |
3 | Do formy dáme nakrájená jablka. Těsto vyválíme mezi 2 archy pečícího papíru tak, aby vznikla placka o průměru trochu větším, než má forma. Placku přeneseme a položíme na jablka, okraje zahneme dovnitř. Pečeme 40 minut, dokud těsto není křupavé a nezíská zlatou barvu. Necháme 10 minut chladnout a obrátíme na servírovací talíř. |