Jednoduchý recept

Ovocná omáčka vanilková

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 41 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 21 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 31215

Ingredience

150 g Cukr moučkový
250 g Hrušky
2 ks Hřebíček
250 g Jablka
50 ml Koňak vaječný
10 g Solamyl - bramborový škrob
10 ml Tresť vanilková
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 838kJ
13% Sacharidy 47 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 7 mg
2% Bílkoviny 1 g

Ovocná omáčka vanilková postup přípravy receptu:

1

Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Okořeníme dvěma hřebíčky, přisypeme cukr a 20 minut povaříme. Hřebíčky vyjmeme, ovoce rozmixujeme. V trošce vody rozmícháme solamyl, přilijeme do ovocné kaše a ještě půl minuty povaříme, než kaše dostatečně zhoustne. Přilijeme vanilkovou esenci, vaječný koňak a důkladně promícháme. Necháme vychladnout.

2

Omáčku používáme k přelití piškotových moučníků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept