Ovocná omáčka vanilková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 41 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná omáčka vanilková
Celkový čas: | 41 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 21 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 31215 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
2 ks | Hřebíček |
250 g | Hrušky |
250 g | Jablka |
50 ml | Koňak vaječný |
10 g | Solamyl - bramborový škrob |
10 ml | Tresť vanilková |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 116,8mg |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček, Hrušky, Jablka, Tresť vanilková, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak vaječný, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná omáčka vanilková postup přípravy receptu:
1 | Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Okořeníme dvěma hřebíčky, přisypeme cukr a 20 minut povaříme. Hřebíčky vyjmeme, ovoce rozmixujeme. V trošce vody rozmícháme solamyl, přilijeme do ovocné kaše a ještě půl minuty povaříme, než kaše dostatečně zhoustne. Přilijeme vanilkovou esenci, vaječný koňak a důkladně promícháme. Necháme vychladnout. |
2 | Omáčku používáme k přelití piškotových moučníků. |