Salát z fenyklu s konzervovaným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fenyklu s konzervovaným lososem
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31281 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Fenykl čerstvý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
100 g | Losos ve vlastní šťávě |
2 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 11,0mg |
Draslík | 246,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Fenykl čerstvý, Kopr čerstvý, Losos ve vlastní šťávě, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z fenyklu s konzervovaným lososem postup přípravy receptu:
1 | Fenykl zbavíme výhonků, opláchneme ho a nakrájíme na silnější nudličky, vhodíme do vroucí vody osolené špetkou soli a asi tři minuty povaříme. Poté ihned scedíme, propláchneme ledovou vodou a necháme okapat. |
2 | V mezičase si připravíme zálivku smícháním citronové šťávy, soli, cukru a vody. |
3 | Vychladlý fenykl dáme do mísy, přelijeme zálivkou, poklademe scezeným lososem nakrájeným na nudličky a zdobíme posekaným koprem. |