Canelloni se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Canelloni se špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31346 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Cannelloni |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Jíška instantní |
10 g | Máslo čerstvé |
130 g | Mozzarella |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Ricotta |
500 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
100 g | Šunka od kosti |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 109,1mg |
Draslík | 785,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Šunka od kosti, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Mozzarella, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Ricotta, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Canelloni se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme šunku na proužky. Mozarellu necháme okapat a nakrájíme na kostky. |
2 | Opereme oregano a jemně posekáme. Oloupeme a rozmačkáme stroužky česneku. Ricottu a mozzarellu smícháme s nasekaným špenátem, šunkou, oreganem a česnekem. Silně ochutíme solí a pepřem. Předehřejeme troubu na 250 °C. |
3 | Těstoviny naplníme směsí špenátu a šunky. Potom rovnoměrně |
4 | vymažeme ohnivzdorný pekáček máslem. |
5 | Naskládáme canelloni do pekáčku. Žloutek rozkvedláme s pecorinem, olejem a bešamelem a směs rovnoměrně přelijeme přes těstoviny. Ochutíme solí a pepřem. Zapékáme zhruba 20 minut dozlatova. |