Šátečky z listového těsta s brynzou a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šátečky z listového těsta s brynzou a ořechy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31383 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
250 g | Sýr Brynza |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 79,1mg |
Draslík | 92,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 59,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šátečky z listového těsta s brynzou a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, nakrájíme čtverce a plníme brynzovou náplní. Rohy čtverce přeložíme přes náplň, dobře přitiskneme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud šátečky nezezlátnou. |
2 | Náplň připravíme z rozdrobené brynzy smíchané se lžící smetany, hrubě sekanými ořechy a drobně nakrájenou bílou cibulí. |